Festészet tanfolyam

Egy résztvevő festménye a 4. napon

Egy hely, ahol a színek életre kelnek

Ismerd meg az Elmetágító festészeti képzését, mert megéri, hidd el!
Mindent úgy találtunk ki és építettünk fel, hogy te könnyen, az első pillanattól kezdve sikerélménnyel alkothass.

Fess velem, és ismerd meg a színek titkát!

Ha eljössz az Elmetágító festészeti tanfolyamára, először is az lesz az első feladatod, hogy kukába dobod a régi rossz tapasztalataidat az iskolai festészetről. A hiba nem benned volt akkor sem, csak hát olyan eszközökkel kellett volna festened, amivel nem lehet, olyan témákat, amik érdektelenek és mindezt segítség nélkül magadtól.

Tedd félre a rossz tapasztalataidat és képzeld el, hogy egy kényelmes, világos, modern rajzteremben ülsz, ahol festőállványon, művészanyagokkal és eszközökkel alkotsz éppen úgy, mint az általunk oly nagyra tartott festőművészek.

Tévhitek, amiket rosszul tudsz a festészetről

Például, hogy festeni csak a tehetségesek tudnak. Mondd csak! Felvetődött már benned valaha is, hogy írni, olvasni, autót vezetni, főzni… csak a tehetségesek tudnak? Ugye nem. Hát, látod ez a tehetség dolog egy téves hiedelem. A festészet ugyanis az ember alapvető képessége, ami azt jelenti, hogy bárki számára megtanulható. Persze nem lesz mindenkiből festőművész, de autóversenyző sem, meg mesterszakács sem, mégis vezetünk autót, meg főzünk ebédet.

A festészet megtanulásához évek kellenek. Hát, ha Leonardo nyomdokaiba akarsz lépni, akkor biztosan, de mutatok egy képet, amit egy olyan valaki festett, aki teljesen kezdőként, egy négy alkalmas kreatív alkotónapon vett részt. A festmény 6 óra alatt készült el, de mutathatnám a többi résztvevőét is, mert mind hasonló színvonalú lett.

A festészeti tudásért meg kell szenvedni. A csudát. Ezt a középkori hiedelmet szerintem olyan festők terjesztik, akiket így tanítottak valamikor. Nos, nálunk jókedvűen telnek a festészeti foglalkozások. Nem mondom, hogy nem fáradsz majd el a végére, de az egy nagyon jóleső fáradtság lesz, hidd el!

Festészeti lehetőségek, amikre várlak


1. A pasztell

A pasztell egy száraz festészeti technika. A festékport krétaformára préselték és ezt a port visszük fel a speciális pasztellpapír felületére. Ha most felélednek benned az általános iskolás zsírkrétás emlékeid, felejtsd el azokat, mert ez teljesen más.

Ez a por szinte tiszta festékpigment. Az ujjad lesz az ecseted, amivel finoman eldolgozod a festékport a felületen, és gyönyörű festményhatású képet hozol létre.

Legrégebben talán Leonardora lehet visszavezetni az eredetét, de aki ennek elsőként a művésze volt az Maurice Quentin de la Tour. Aztán az impresszionisták, akik közül Edgar Degas művei lettek a leghíresebbek, vagy a magyarok közül Rippl Rónai József és persze mellettük nagyon- nagyon sokan mások.

2. Az akril

Az akrilfesték a száradásig egy vízzel oldható festék, tehát nem kell hozzá terpentin, mint az olajfestékhez. Aránylag gyorsan szárad, a színei pedig gyönyörű élénk színűek. Az olajfestményhez hasonló hatású képeket lehet létrehozni vele, sokkal kevesebb macerával, ezért olyan népszerű.

Kasírozott és vakkeretes vászonra is festeni fogunk, hogy a gyakorlatban is megismerd ezek tulajdonságait.

A múltkor rendezgettem a tanfolyamok után kapott üzeneteket, olvass bele: „Szeretném megköszönni a tanfolyamot, nagy élmény volt: fantasztikus érzés volt megtapasztalni egy teljesen más jellegű tevékenységbe való belefeledkezést, mint a hétköznapokban!”

Zs. Andrea

„Köszönöm Nektek a gondos törődést, a sikeresen átadott módszert. Sok örömem volt a képzés alatt és azóta is, a flow élmény az nagy élmény. „

Szeretettel, Szilvi

„Köszönöm a fertőzést, vásznakkal teli a lakás. :) Mesés kikapcsolódás ez nekem, és a családom is örömmel nézi a munkáimat!”

T. Szilvia

Hogy miért bennünket válassz?

Nézd, festeni már sok helyen tanítanak, de pedagógusként nekem nem csak az a fontos, hogy néhány szép képet vigyél haza, mert az elég könnyen elérhető, hanem, hogy otthon egyedül is tudd csinálni. Ehhez pedig sok minden kell. Egy kis színtan, színkeverési ismeretek, kompozíciós elmélet, anyagismeret, eszközhasználati gyakorlat, és ha már mindezek megvannak, akkor jön a lényeg a térérzet keltés trükkjei, a perspektíva szabályai stb. Persze ezekből csak annyi, amennyi éppen szükséges, meg amennyi az időnkbe belefér.

Büszkeségeim:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem nekem kell fényeznem magunkat, elég, ha csak az eredményeinket felsorolom:

  • 6 éve tartok festészeti tanfolyamokat, ahol több százan tanultak meg festeni. Közülük 25-30-an rendszeresen visszajárnak hozzánk az alkotóműhelyeinkre.
  • Egyedüliként az országban, az Elmetágító jobb agyféltekés rajz és festészeti programja kapta meg a pedagógus akkreditációt.
  • Az általunk kidolgozott tanítási módszer alapján oktatnak az ország 19 büntetés végrehajtási intézetében a nevelők nagy sikerrel és folyamatosan mért pozitív eredményességgel.
Megnevezés
Időpont
Teljes díj
Kedvezményes díj


Kérdésed van? Írj nekünk!
Kérjük írd be az elme szót

Elérhetőségeink

1139 Budapest Forgách utca 19.
+36-30-383-3606
elmetagito@elmetagito.hu