Fejleszd a kreativitásodat.
Rajzolás
Pasztell
& Festészet
Ha jól akarod látni a világot, tanulj meg rajzolni! A rajzolás megtanít látni a részleteket és az egészet is.
  • Pedagógus akkreditált rajzolás
  • Pedagógus akkreditált festészet
  • Alkotóműhely

Elmetágító rajzolás

Minél több gyereket taníts meg rajzolni, és meglátod hogyan válnak gondolkodó és alkotó emberré.

Az Elmetágító rajzolás egy olyan pedagógusakkreditált program, ahol megtanulhatsz rajzolni, ha még nem tudsz és emellett megmutatja, hogy hogyan tanítsd rajzolni a diákjaidat. 


Gyakran megkérdezik tőlem

Nem. A rajzkészség megtanulására és tanítására minden pedagógus képes, nem kellenek hozzá különleges adottságok, képzettségek. Tanítók, tanárok és nevelők jelentkezését is várjuk. Az Elmetágító rajzolás nem művészi, hanem pedagógus szemlélettel közelít a rajztanításhoz. Úgy tanít rajzolni, ahogyan írni, meg olvasni tanultunk, így azután éppen olyan eredményes. Vagyis mindenki meg tudja tanulni.

 
 

Többet szeretnék tudni Jelentkezem tanfolyamraElmetágító festészet

Amikor a rajzolás már nem elégíti ki az alkotóvágyadat, szeretnél továbblépni, erre kiváló lehetőség a pasztell és az akrilfestészet. A festészet tanításán felül, mi ennél többet kínálunk. Megtanítunk alkotó módon gondolkodni. 

Amit gyakran megkérdeznek tőlem

A pasztell krétaformára préselt festék és némi kötőanyag keveréke. Szinte hihetetlen, hogy ezzel az eszközzel szemet gyönyörködtető festményeket lehet készíteni. Mivel száraz technika, könnyen használható otthon és iskolában egyaránt. Mi 12 éves kor felett ajánljuk bárkinek. A festészet az ember alapvető képessége, bárki által megtanulható. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkiből művész lesz, de az alkotás sikerélményét mindenki átélheti. Minden gyereknek tanítani kellene a festészetet, mert fejleszti a vizuális képességeket, esztétikai igényeséget alakít ki, megtanítja őket alkotni, vagyis valami új, nagyszerű dolgot létrehozni. A művészek azt vallják, hogy nem szabad tanítani a festészetet, elég alkotásra késztetni a gyerekeket. Ez a nézet szembe megy a pedagógia alapvetésével, miszerint a képességeinket meg kell tanulnunk, hogy használni tudjuk azokat. Az Elmetágító festészet a pedagógia elméletein építkezik.
 

Többet szeretnék tudni Jelentkezem tanfolyamraHa már túl vagy a tanfolyamon, gyakori probléma, hogy nehezen tudod rávenni magad az önálló alkotásra. Erre jók az alkotóműhelyek, ahol minden készen vár.


Gyakran megkérdezik tőlem
  Az alkotóműhelyeken nem elvárás a tanfolyam elvégzése, viszont az ott megtanulható tudás, igen. Az alkotóműhely nem tudja helyettesíteni a tanfolyamot, ott alapoktatásra nincs idő és mód.  Mindig mást és mindig újat. Én viszem a témát és megadom a technikát. Ez egy jó lehetőség arra, hogy megismerjétek az új dolgokat, kipróbáljátok és eldöntsétek, hogy bejön-e nektek. Én pedig vigyázok, hogy kihívást, de egyben sikert jelentsen minden alkalom.
 
 

Többet szeretnék tudni Jelentkezem tanfolyamra
Motiváció: Pablo Picasso
A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.
Útravaló: Auguste Rodin
A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.
Feladat: Paul Cezanne
Ne azt fessük, amit látni vélünk, hanem amit valóban látunk is.

Hírlevél

Iratkozz fel havi rendszerességű hírlevelünkre, és tájékozódj programjainkról elsők között!
E-mail címed:

Alkotói közösség

Az évek alatt egy szenzációs alkotói csapat gyűlt körénk. Együtt rajzolunk, festünk, nevetünk és örülünk egymás sikereinek. Minden alkalommal nagyon várjuk már a találkozásokat, a teázásokat és persze az újabb kihívásokat. Gyere és tartozz közénk, legyél te is elmetágítós!

Egyedi tematika

Az Elmetágító abban tűnik ki a tanfolyamok sorából, hogy mi a tanfolyamainkon és az alkotóműhelyeinken a rajz-, és festőművészetet tartjuk követendő mintának, ezért a témaválasztásaink és az eszközhasználataink mindig igényesek, különlegesek és legtöbbször nagyon meglepők. Nézz bele a galériáinkba és megérted, hogy mire gondolok. 

Korszerű módszerek

Nálunk rátalálsz a modern oktatásra, mert mi XXI. századi módon tanítunk téged. Felhasználunk minden technikai eszközt, rajzolási, és festészeti módszert, technikát, amit a jelen kor elvár, és mindezt egy korszerű rajzteremben, ami persze klimatizált, mosdóval, teakonyhával felszerelt.

Pénzvisszafizetési garancia

Nekünk nem célunk, hogy becsapjunk téged. Ha elégedetlen vagy a kurzussal, visszafizetjük a pénzedet. Gondolj bele, végül is mit kockáztatsz? Ha jót kapsz, megérte, ha pedig nem azt kaptad amit vártál, akkor semmibe sem került és egy tapasztalattal gazdagabb lettél.

Kérdésed van? Írj nekünk!
Kérjük írd be az elme szót

Elérhetőségeink

1139 Budapest Forgách utca 19.
+36-30-383-3606
elmetagito@elmetagito.hu